1.png

ODDS BIO-EDITION

Nothing is lost, everything is transformed. #beatingtheodds

 

Ben jij tussen 16-29 jaar oud? 

Zie jij vaak problemen om je heen die vragen om een oplossing? 

Zit jij boordevol ideeën en denk je dat sommige zaken beter en sneller kunnen? 

Dan schuilt er misschien wel een ondernemer in jou! 


Wat je achtergrond, studie of vaardigheden ook zijn. Bij Odds  is iedereen welkom die gemotiveerd is om het verschil te maken.Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een impact kan hebben door nieuwe alledaagse dingen te transformeren of uit te vinden.

Wij geloven in jou, jij ook?

 

WELKE UITDAGING KIES JIJ?

6-2.png

WASTE AS A CHALLENGE

Hoe kunnen we een echte circulaire economie creëren? Wat kunnen we doen met afvalstromen van biomaterialen zoals koffiegruis, sinaasappelschillen, wol, textiel om ze nieuw leven in te blazen wanneer ze als 'verbruikt' beschouwd worden? 


In ons huidig economisch model verbruiken we natuurlijke hulpbronnen aan een razendsnel tempo terwijl onze afvalstromen blijven groeien. Circulaire economie bevat het woord "cirkel" en gaat over alles wat je kan maken waarbij je geen afval overhoudt. Of waarbij afvalstromen terug in een productiestroom worden opgenomen - hergebruikt, vernieuwd, teruggebracht naar de levenscyclus van de planeet, waar het ‘afval’ van het ene proces kan worden omgezet in input voor een ander proces. Alles komt dus terug in de cirkel.


Bij de start van het programma bekijken we verschillende afvalstromen waaruit je inspiratie kan opdoen om een eigen 'waste as a challenge' te kiezen en aan de slag te gaan!

Ben jij gebeten om deze uitdaging aan te gaan? 
Schrijf je dan in via onderstaande button. 
We hebben slechts plaats voor 20 deelnemers dus wees er snel bij!

 

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

“Super interessante workshops die veel 'geheimen' onthulden over het ondernemende denken. Zeker wijzer geworden en ook leren denken vanuit de klant.”

- Sahin

“Heel interessant, het was leuk om met een oplossing te komen en deze uit te werken tot een levensvatbaar bedrijfsidee. Het was erg nuttig en prettig, ik heb er echt van genoten en zou iedereen aanraden om het zelf uit te proberen. ”

- Ensar

“Leuke workshop en veel geleerd! Het heeft me veel nieuwe ideeën en tips gegeven voor mijn toekomstige bedrijf. Het was een leuke ervaring en zou het zeker nog een keer willen ervaren. ”

- Maima

 
2.jpg

PROGRAMMA

Odds is een gratis traject voor jongeren waarbij we een oplossing proberen te vinden vertrekkende vanuit een uitdaging. Gedurende 6 avonden gespreid over 6 weken, triggeren we jongeren en laten we hun proeven van ondernemerschap en innovatief denken. In deze bio-editie willen we een nieuwe generatie van circulaire ondernemers helpen opstarten. We zien de ware kracht van onze jeugd en het is onze missie om van hen geboren leiders te maken die er klaar voor zijn om de wereld te veranderen.

 

Eerdere deelnemers zijn gemiddeld 61% meer geneigd om in de toekomst een bedrijf te starten.

 

PRAKTISCH

Alle sessies gaan door bij Broei, Geraard de Duivelstraat 1, 9000 Gent

1.png

15 september 2021 (17:30-20:30)

DESIGN THINKING

Tijdens de eerste week inspireren we jullie met een sessie design thinking, waarbij je de principes leert om tot innovatieve oplossingen te komen voor de gestelde uitdagingen. We organiseren ook een interactieve sessie waarbij je kan experimenteren met biomaterialen om een afvalstroom te kiezen om verder mee aan te slag te gaan.

1.png

22 september 2021 (17:30-20:30)

IDEATION

In week twee brainstormen en valideren we jullie eerste business ideeën. We voorzien experten om jullie te helpen met de gekozen afvalstroom zodat jullie kunnen aftoetsen of jullie idee kan

1.png

29 september 2021 (17:30-20:30)

PROTOTYPING

Week 3 staat in het teken van het bouwen van een eerste website, zodat je je idee kan gaan testen op de buitenwereld.

 
1.png

6 oktober 2021 (17:30-20:30)

GO-TO-MARKET

In week 4 introduceren we je tot de basis van digitale marketing, zodat je een idee krijgt van hoe je je markt en klanten kan benaderen.

1.png

12 oktober 2021 (17:30-20:30)

PRESENTATIE SKILLS

In week 5 leren we jou hoe je jouw idee kan presenteren en overbrengen aan anderen en we bereiden je voor op de Pitch Day.

1.png

22 oktober 2021 (17:30-20:30)

PITCH DAY

En als afsluiter… Pitch Day, tijd om jouw idee voor te stellen in the battle of the pitches!

 

JOUW COACHES

2.png
4.png
3.png

YONCA BRAECKMAN

ANAÏS BOUZIDI

ANGELA PISANI

 

PARTNERS

3.png
4.png
5.png
 
 

BLIJF OP DE HOOGTE

 

Thanks for submitting!