webpage banner.png

Word Changemaker

 

Ben jij tussen 16-29 jaar oud?


Zie jij vaak problemen om je heen die vragen om een oplossing?

Zit jij boordevol ideeën en denk je dat sommige zaken beter en sneller kunnen? 

Dan schuilt er misschien wel een ondernemer in jou! 

Wat je achtergrond, studie of vaardigheden ook zijn. Bij Odds  is iedereen welkom die gemotiveerd is om het verschil te maken.Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een impact kan hebben door nieuwe alledaagse dingen te transformeren of uit te vinden.

Wij geloven in jou, jij ook?

De inschrijvingen sluiten 24 februari!

 

Start 2 maart bij Masala in Gent

Gedurende 5 avonden gespreid over 5 weken dompelen we jullie onder in ondernemerschap, innovatie en digitale marketing.

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen zal het programma gedeeltelijk online doorgaan.

  • Tijdens week 1 inspireren we jullie met een sessie design thinking, waarbij je de principes leert om tot innovatieve oplossingen te komen voor gestelde probleemstellingen.

  • In week 2 brainstormen we en valideren we business ideeën en organiseren we een inspirerend bezoek aan een startuphub.

  • Week 3 staat in het teken van het bouwen van een succesvolle website, zodat je je prototype kenbaar kan gaan maken naar de buitenwereld toe. (ONLINE)

  • In week 4 introduceren we je tot de basis van digitale marketing, zodat je een idee hebt hoe je je markt kan benaderen. (ONLINE)

  • In week 5 leren we jou alles omtrent pitching en presentatievaardigheden en dan… Pitch Day, tijd om jouw idee voor te stellen in the battle of the pitches! 

Om groot te dromen en te leren van succesvolle ondernemers, zal elk team ook een mentor-ondernemer uit de VS krijgen. Die zal helpen om jullie idee ambitieus te maken en een internationale uitstraling te geven. 

Image by Alexis Brown
 

De Uitdagingen

Image by Patrick Perkins

Klimaatverandering

2019 was het warmste jaar ooit en de temperatuur op aarde blijft gestaag toenemen. De opwarming van de aarde heeft desastreuze gevolgen voor zowel mens en natuur. De strijd tegen  klimaatverandering draait op volle toeren, maar toch schieten we nog te kort. Kan jij innovatieve oplossingen bedenken om jouw steentje bij te dragen tegen de opwarming van het klimaat?

Image by Chayene Rafaela

Kinderarmoede en economische 
ongelijkheid

15% van de kinderen in België groeit op in armoede. Kinderen die in armoede opgroeien doen het vaak minder goed op school en hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt. Ze hebben minder kansen om hun talenten te ontplooien en hebben meer kans om later zelf arme ouders te worden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we deze vicieuze cirkel kunnen doorbreken?

Image by Clay Banks

Polarisatie en 
racisme binnen onze maatschappij

De verkiezingen in de US toonden aan dat de bevolking enorm verdeeld is maar ook hier bij ons speelt dit een grote rol.
Structureel racisme is een virus dat sinds jaren de verschillende lagen van onze maatschappij sluipend is binnengedrongen. Het neemt kansen weg en zorgt ervoor dat veel potentieel niet  kan openbloeien en verschillende doelgroepen bijvoorbeeld minder kans hebben op een goede woning en  kwaliteitsvol werk. Hoe pakken we samen deze uitdaging aan?

Crowd with Masks

Covid & stedelijke jongeren

Steeds meer jongeren krijgen het moeilijk met de impact van het Covid virus. Het gebrek aan sociaal contact en perspectief maakt vele jongeren angstig en leidt zelfs tot depressieve klachten. Vooral jongeren in een stedelijke context of kinderen in maatschappelijk kwetsbare situaties ondervinden hier de impact van. Zij beschikken vaker niet over voldoende  woonoppervlakte, de nodige technologie of toegang tot het internet om bijvoorbeeld op een kwaliteitsvolle manier de lessen te volgen. Kan jij oplossingen bedenken om deze uitdagingen aan te pakken?

 

DEELNEMEN?

Ben jij gebeten om één van onderstaande uitdagingen aan te gaan?

Dien dan je applicatie in via onderstaande button. 

De inschrijvingen sluiten 24 februari dus wees er snel bij!

 

Jouw Coaches

mechiangmai.jpg

Founder & CEO Impact Shakers

Yonca Braeckman is is een Gentse met Turkse roots. Ze is de oprichter en CEO van Impact Shakers, een globaal impact ecosysteem dat maatschappelijke uitdagingen aanpakt via inclusief ondernemerschap. Ze is een missie gedreven ondernemer en investeerder in ondervertegenwoordigde ondernemers. Ze hielp mee het Belgische en Europese startup ecosysteem uitbouwen en  ze is een mentor op vele internationale programma's zoals SXSW, Slush Tokyo, General Assembly, Guild Academy, Village Capital, Shapers Impact Capital en begeleidde vele startups op hun eerste stappen in het buitenland. Ze bouwde een nieuwe smart city hub in Ghent, Watt Factory. Ze zetelt in de Raad van Bestuur van verschillende non-profits en is de curator van TEDxGhent en de Techstars Startup Digest Reading List over Impact Entrepreneurship. Haar missie is om impact ondernemerschap inclusief te maken.

AnaïsBouzidi.png

Marketing Manager Impact Shakers

Anaïs is een een creatieve denker met een digitale hartslag en een passie voor innovatie en ondernemerschap. De afgelopen jaren hielp ze duizenden mensen net als jij om hun marketingvaardigheden aan te scherpen als coach & trainer bij het Google Digital Atelier. Dat gezegd hebbende, is Anaïs niet zomaar een coach of trainer, ze is zelf een solopreneur met een stevige achtergrond in het Belgische startuplandschap. Ze spreekt niet vanuit de theorie, maar vanuit de praktijk en dagelijkse ervaring.


Anaïs gelooft sterk in het versterken van ondergerepresenteerde groepen, zoals vrouwelijke ondernemers en andere ondervertegenwoordigde groepen. Want laten we eerlijk zijn, de startup-scene wordt vooral gedomineerd door een toch al bevoorrecht publiek.


“Het is zo belangrijk om in jezelf te geloven en erop te vertrouwen dat je alles kunt bereiken, ongeacht wat mensen zeggen. En tegelijkertijd is het essentieel om iemand te ontmoeten die je de tools geeft zodat je je eigen verhaal kunt bouwen. Ik had het geluk geweldige mensen te ontmoeten die me dat duwtje gaven. En nu wil ik jou een duwtje in de rug geven door je te leren wat ik weet en je te helpen je business idee een boost te geven.”

 

Partners

Een initiatief van Impact Shakers i.s.m. Masala, het Google Digitaal Atelier en de steun van de US Embassy in België.

3.png
2.png
US flag.jpg
Embassy Seal Brussels.jpg